שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 82307

לכבוד הרב מוצפי שליט"א
שמעתי שהיו כמה מגדולי ישראל שלא חתמו שמם על חיבוריהם , ולא גילו ולא חשפו אדת שמם מטעמים שלהם , מה דעת ההלכה על כך ומאיזה סיבה עשו כך ?

תשובה

בספר חסידים לרבנו יהודה החסיד סימן שמ״ז כתב שיש להעלים שמו כדי שלא יהנה בחייו מהכבוד בעולם הזה , וייגרע חלקו לעולם הבא. וכן יש לזה סמך מדברי הרמב״ם באיגרותיו .

והרב פנים מאירות בחלק א׳ בהקדמה דן בשאלה זו וצידד כי בשמיים יודעים ושכרו לא נגרע , וגם אחר פטירתו שפתותיו דובבות כי קמי שמיא גליא מי הוא . אלא שיש העדפה לפרסם שמו, כדי שהמעיין ידע כי המחבר איש גדול הוא ודבריו יתקבלו , ויתן לבו עליה . וממילא יהיו שפתותיו דובבות בקבר .

והגאון החיד״א ז״ל בספרו שם הגדולים מערכת ספרים ז. כתב כי כן עשו גדולי עולם , שהסתירו את שמם . ויש שרוב ספריהם נדפסו בשמם , ואחד מהם הועלם השם , כפי שעשה הגאון הרב שמואל אבוהב ז״ל שבכל ספריו הזכיר שמו , אך ספרו המלא תוכחת מוסר הנקרא ״ספר הזכרונות״ לא הוזכר שמו . וכתב עוד שהמזכירים שמם יועילו על בניו אחריו שיליצו עליהם המלאכים .

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א