שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 79940

לכבוד הרב:1)מה זה חזקת בשרי ומה זה חזקת חלבי אם הרב יכול להרחיב?2)מה בר טעם נותן טעם האם מחבת שטיגנתי שניצל וניקיתי אותו ועשיתי חביתה יהיה מותר לאכול את החביתה אם גבינה

תשובה

א, תשאל את מי שהמציא את זה , אין בהלכה דבר כזה , גם במציאות זה לא כך כי התנור , התבניות , המגשים , כלי ההגשה , המלקחיים , הסכו״ם , ידי העובדים מלאים שומן או של בשר או של חלב . וזה בפירוש בשרי , והשני בפירוש חלבי .
במחבת קשה לי לחוות דיעה כי התירו בסיר ביתי שמקפידים על נקיונו וצחצוחו , ולאשכנזים בכל זאת תוך 24 שעות זה עדיין אסור , אך מחבת קשה המציאות שהיא נקיה ומצוחצחת מכל כתם שומן אפילו בתחתיתה .

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א