שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שאלה - 77677
לכבוד מורי ורבי
בקשר למצה שרויה ביקשנו לדעת מה מקור הבעיה שיש כאלה שמקפידים ? ואם כדאי גם לנו הספרדים להקפיד ?
תשובה
הרב שערי תשובה כתב והביאוהו הפוסקים שאחריו, שהסיבה שגזרו כך במקומות מסויימים באשכנז, כי היו לשים עיסה למצה בבתיהם, ולא היו בקיאים בלישה, ופעמים רבות היה נשאר ממש קמח בתוך העיסה והיה נופל במרק או ברוטב בפסח עצמו ואוסר את הכל כי בפסח הרי זה חמץ גמור.
והספרדים מעולם לא חששו לכך, ולא החמירו כי היו זהירים בלישת הבצק היטב ולא היה נשאר אפילו פירור דק של קמח שלא נספג בעיסה לפני הפסח.
בימינו הדבר אינו מצוי כלל, ואין צורך להחמיר, כי הן מצות המכונה הן מצות יד מעודבדות היטב היטה ומרודדות, ובכל המקומות הידועים, עיננו הרואות כי הם מעובדות ומרודדות ישר והפוך מכל צד ועבר, והכל עיסה אחידה ויפה. ולכן מותר להשרות המצות במים או במרק בפסח, וכן מותר לטגן, או לטחון אותה לקמח, לעשות מיני מאפה ממנה, לבשל קציצות או כל דבר ממצה או מקמח מצה עם הכשר טוב.
שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה
לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שלוש מאות תשובות אחרונות
תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט
חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א