שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שאלה - 72532
לכבוד הרב:תמיד צלינו כבד על האש ומיד שמנו במחבת עם בצל וטיגנו האם זה אסור לפי מה שהרב אמר?ואם אפשר לדעת למה כי הרבה עושים זאת שנסביר להם של היכשלו?תודה
תשובה
א,מעיקר ההלכה כל כבד ששהה 72 שעות מהשחיטה ללא צליה, אין לו תקנה אלא בצליה בלבד, ואסור לבשלו אחר צליה או לטגנו. ויש לאכלו צלוי בלבד. ב,יש ויכוח בין הפוסקים לגבי אם תוך 72 שעות הקפיאו את הכבד, אם אפשר לצלות לטגן או לבשל אחרי צליה, כי יש אומרים הרי עברו שלשה ימים ואין לו תקנה רק בצליה, ויש מקילים כי ההקפאה אינה גורמת לקרישת הדם לנצח, אלא כשיופשר ניתן לצלותו ויצא דמו ממנו ומותר יהיה לבשלו.
שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה
לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שלוש מאות תשובות אחרונות
תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט
חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א