שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 71215

כבוד הרב שליט"א,
אנחנו מתכננים לצאת כל המשפחה לטיול בכנרת לכבוד החנוכה, ולשלב אולי גם ביקור וטיול בקברי הצדיקים בטבריה, האם מותר לבקר שם בחג?

תשובה

כמה סיבות טובות ישנם לא לערוך עתה טיול,
א,הן משום שכל מהותם של ימי החנוכה הוא המלחמה התרבותית נגד ההתייוונות שבאה להשכיחינו את התורה ולהחדיר לנו תרבויות זרות כדי לעקור את התורה. ואנחנו לקחנו את חנוכה ובמקום לעשותו קודש והעמקת לימודי היהדות וההיסטוריה המפוארת שלנו, הופכים את הימים הללו חלילה לזלילה ולהוללות, החשמונאים ודאי לא התכוונו לזה שנצא לטיולים בימי החנוכה.

ב,קברי הצדיקים אינם יעד לטיולים, זה מקומות קדושים, נשמותיהן הטהורות נמצאות שם, תורתם הקדושה שלמדו כל חייהם נוכחת שם ליד קברם, זה מקום מיועד לתשובה, לתפלה, לתורה, ליראה, ולא לטיול. רבנו חיים בן עטר זיע"א כשביקר במירון זחל על ידיו ועל רגליו, בכה וצעק מי אני הנכנס למקום אש שלהבת.

ג,המצב כיום בארץ הוא לא טוב, השעה קשה, הזמן הוא חירום, תושבי חיפה והסביבה בסכנה, ורבים חיים בדאגה, יש 41 משפחות אבילות, שחלקם הגדול עוד לא קברו את יקיריהן, איך נצא עתה לבילוייים ונחגוג ? יש פצועים קשה השוכבים בבתי חולים ותלויים בין חיים למוות ואנחנו נעסוק בטיולים ?

ד,50 אלף דונם משטחי הארץ נשרפו כליל ונחרבו, מאות בתים נהרסו עד היסוד, .17.000 איש נודדים ממקום למקום מגורשים מבתיהם. כ - 500.000 איש נמצאים בסכנה מבחינה של חופש תנועה, נשימת אויר ללא מפגעים, חומרי כיבוי כימיים מסוכנים, עשן מסוכן המרכיב חלקים מאוד קשים. 33 מטוסים פועלים ללא הפסקה מכל העולם לכבות את האש ועדיין לא הצליחו לסגור עליה.
חובתינו להרבות בתפילה, בתורה, בתשובה, כדי שירחם השם יתברך על עמו ועל נחלתו.

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א