שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שאלה - 54888
לכבוד הרב הגאון שלום:
1.כאפשר אופים לחם רגיל ,שהוא ממש כמו לחם רגיל לשבת רק שעושים בו שינוי(לא לשבת) ולפני האפיה מכניסים גבינה או שוקלד שממש יאפה עם הלחם האם זה מזונות או המוציא?
2.האם נכון שחובה בשבת לשים 2 מפות על השולחן?
3.מתחת לחופה האם יש קדימיות בעמידה האם הסבתא והסבא או שמה האחים קודמים?
תודה רבה וסליחה על כל השאלות.
תשובה
א,יש הבדל ברור בהלכה בזה, בצק של לחם רגיל הממולא במיני מאכל שרגלים ללפת בו את הפת, כגון בשר , עופות, דגים, או לחילופין גבינה, והוא בצק של לחם , הוא נקרא בשלחן ערוך סימן קסח, יז פשטידא, שהוא לחם ממולא במינים אלה שהזכרנו ברכתו המוציא.
ואילו בסעיף ז שם, כתב אודות "רישקולש" שהוא בצק של לחם הממולא בדבש סוכר, או שקדים אגוזים ותבלינים ברכתו מזונות. והיינו שכל דבר שדרך לאכלו כמנה עיקרית על מנת לשבוע ולזון את גופו זה המוציא, אך דבר הבא למתיקה ולהנאה ברכתו מזונות.
ב,לא חובה אלא כל הטעם כתה הרש"ל, שבמידה ויוציא את המפה לנערה ולנקותה שלא ישאר השלחן ערום ולו לדקה אחת , תיקנו לפרוס שתי מפות.
ג,אין כל קדימה, חוץ מהורי החתן והכלה.
שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה
לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שלוש מאות תשובות אחרונות
תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט
חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א