שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 487

א.הכנתי יין ביתי. ברצוני לשאול:
האם צריך לעשר (קניתי מהשוק והמוכר אמר לי שזה מתנובה)?
ב. האם אפשר לעשר עוד לפני הסינון, דהיינו אחרי שהוצאתי את הזאגים, ובתחתית יש עדיין שמרים?
ג. אני מאחסן אותם בסוף בבקבוקי יין של יינות. האם הבקבוקים שכתוב בהם ב"ח וראויים למחזור כי בדרך כלל משלמים עליהם פקדון , צריכים טבילה?
ד. בדרך כלל היין יוצא חזק מאוד האם אפשר למזוג אותו במים יותר מ50%?

תשובה

א. צריך לעשר בלי ברכה.
ב. בהחלט כן.
ג.אין צריך על פי פסק הגאון הרב משה פיינשטין כוון שהם נעשו בקבוקים דו-פעמיים ברשותך.
ד.לא, רק 50 אחוז.

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א