שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 40777

לכבוד הרב
האם הרב נוכח ומפקח אישית בשחיטות????
מי הם אנשי הצוות בשחיטות????
תודה

תשובה

ברוך השם זה חמש שנים שההשגחה שלנו קיימת, ואני משתדל מאוד להופיע בכל שחיטה, יחד עם ראש הצוות אשר על פיו ישק כל דבר, כי לא יחלו במלאכת השחיטה עד שכל המתקנים יהיו נקיים לחלוטין מכל שומנים ושיירים משחיטות קודמות, הליין מצוחצח, הצילר הוא מתקן ההשרייה נשטף היטב בסבון ומים,והמשגיח מטמינו דואג לנקיונו ונקיון סולם ההכשרה, וכל הסכינים והמתקנים, ורק אז כשמתייצבים כל אנשי הצוות איש איש על מקומו ועמדתו, ניתנת ההוראה על ידי ראש הצוות והמלאכה מתחילה.
אנשי הצוות כולם נבחרים בקפידה רבה, אחרי ותק של חמש שנים במלאכה, ידע מפורט בהלכה, התמצאות בכל ההתפתחויות השייכות לשחיטה ולבדיקה. עם כל הפיתוח הטכנולוגי בימינו יש יותר ויותר שאלות המצריכות פתרון, ולזה אני מופיע מדי שחיטה , מסייר בכל המתקנים בודק את העבודה ויושב לשיחת בירור וסיכום בחדר הרבנים על כל השאלות המתעוררות מדי שעה, ומוצאים יחד פתרונות, יש שיתוף פעולה הדוק בין כל אנשי הצוות החל מאחרון המשגיחים ועד ראש הצוות והמשגיחים.
הצוות מורכב מארבעה שוחטים ותיקים תלמידי חכמים מובהקים, יראי שמים מופלגים, המתחלפים מדי 20 דקות למנוע שחיקה ועייפות, ולהתרעננות. כי העירנות ממלאת תפקיד מכריע ביעילות העבודה. בנוסף ראש הצוות בודק כל 10 דקות את הסכינים, מכשיר אותם ומציג אותם לפני השוחטים לעבודה. באולם הפירוק ניצבים ארבעה משגיחים המתחלפים מדי חצי שעה, ובודקים ידנית כל עוף את ריאותיו. רק עוף שהריאות היו נקיות לחלוטין ממשיך לשלחן ההכשרה, עוף שהוא אסור נטרף במקום ונשלח לאולם נפרד. כנ"ל עוף שיש בו שאילה מועבר למחלקת הרבנות הרגילה ולא נכנס למערכת. כמו כן ניצבים ארבעה בודקים את צומת הגידין של כל עוף, כי בשנים האחרונות מצויות בעיות בהם וגם כאן עוברים הטריפות לאולם נפרד ורק הנקיות ממשיכות בליין , כנ"ל יש בודק מיוחד שכל עוף עובר אישית תחת ידו לבל יהא בו צרירות דם או שבר או פגם שהוא.
אחר כל אלה נכנס העוף להשריה במים למשך 40 דקות, וכשיוצא הוא מושהה במתקן מסתובב להורדת המים ממנו ומשם עובר להכשרה במלח כשמשגיח צמוד על ההכשרה. 75 דקות שוהה העוף במלח, ולאחר ההכשרה מנפצים ממנו את המלח ונשטף כהלכה שלש פעמים בשלש מתקנים. משם משגיח צמוד מלוה את העופות לצינון ולאריזה, כשהוא מסומן בתוית מיוחדת של הבד"צ, וכן בסימן כפול של חותם בתוך חותם, ובנוסף פלומבה מיוחדת של הבד"צ מוצמדת לו ע"י המשגיח הראשי. משם מגיע העוף לשוק אל הצרכן. על שחיטת הבהמות נסביר בהזדמנות אחרת אם ירצה השם. לכל הפעולות הללו אני מפקח אישית בכל שחיטה משוחח בזמן אמת עם האנשים בשטח, ומקבל דיווח בכל רגע נתון על המתרחש. כך שאני יכול להיות שלם כלפי שמים שאנחנו משתדלים חרף העומס הכבד המוטל עלינו יום יום, אני מקדיש זמן יקר לתועלת הציבור שיאכלו מוצר מהודר ומעולה.
תודה ששאלת, ונתת לי הדמנות לסקור את העבודה הקדושה.

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א