שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שאלה - 301947
שלום לכבוד הרב
האם יש בספרי הרב הנושא של דברים לטובת נשמות הנפטרים אם כן היכן.
בברכה.
תשובה
העתקתי לך חלק מהם,
לימוד תורה לעילוי נשמת הנפטר אין למעלה ממנו.
כתב בספר מנוחה וקדושה להרב נפתלי כץ ז"ל [שער התפילה פכ"ט] "תשימו בדעתיכם שבכל רגע לימודכם תיטיבו לי הרבה, כי תלמוד תורה לשמה חשוב מקדיש או תפילה".
בסכת שלם [כלל ד] כתב "דרכי ללמוד בשבת יותר מבימי החול בעד המתים, על כן יהי לדעתי התקנה הזאת בכל המקומות אשר נוהגים ללמוד בעד המתים,שיהיה גם בשבת בשחר אחר כלות תפילת מוסף, קיבוץ כמו בחול בין מנחה למעריב. ולאחר מנחה ילמוד כל אחד לפחות כתה משניות קודם תפילת מעריב. ותמורת התפילה שלאחר הלימוד אין פנאי אז, יש לכווין באמירת והוא רחום להתפלל בעדם שלא יימסרו עוד לאף וחימה, שיכופר עוונם ואז יבוא אליהו הנביא לסייע בתפילתו בעדם. ויתקיים שהוא יעמוד בזווית זו להתפלל, והחיים בזווית זו להתפלל בעדם וינצלו מהצרה".
וכתב עוד "המעולה יותר לזכות הנשמות להוציאם מכל מדורי גהינם ולהאיר להם נתיב גם לילך בדרך המלך אל הגן עדן הוא לימוד תורה הקדושה". ספר זה כתבו רבי אליהו גריידיץ תלמיד רבנו עקיבא אייגר זיע"א.
רבנו עקיבא אייגר כתב בצוואתו "אם אגווע יודיעו את פטירתי עם ההערה שהריני מבקש את תלמידי וחבירי ללמוד במשך השנה הראשונה, כל יום ויום פרק אחד משניות לזכות את נשמתי, ובן ביום הייארצייט בכל שנה ושנה".
תענית הבן ביום פטירתם עושה להם נחת רוח בעולם העליון.
ונא עיין בשו"ת מבשרת ציון חלק ד.
שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה
לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שלוש מאות תשובות אחרונות
תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט
חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א