שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שאלה - 17383
שניצל קר שטבלתי בטחינה, האם הטחינה בשרית/בחזקת בשרית? אם אוכל את הטחינה למחרת, האם מותר לי מיד אח"כ לאכול חלבי? 2.הכנתי אטריות (פרווה) בסיר, מדיי פעם הכנסתי את כף הערבוב שערבבתי במרק עוף בשרי חם לתוך האטריות לצורך ערבוב האטריות, האם למחרת, מותר לי לאכול חלבי אחר האטריות?, 3. האם זה נכון שכל עוד שלא אכלתי כזית בשר (רק טעמתי מרק או ביס קטן משניצל) אינני נחשב בשרי ומותר לי מייד לאכול חלב אח"כ?
תשובה
בכל האופנים שהזכרת יש סיכוי נכון שפירורי בשר או שומן התערבו בטחינה או באטריות והם הופכים לבשרי ויש להמתין שש שעות. שקר אמרו לך שרק בכזית נאסר בשר בחלב.
שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה
לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א
שלוש מאות תשובות אחרונות
תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט
חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א