שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שאלה - 12748

בס"ד
לכבוד הרב הגאון,
בשר שהומלח בלי שריה (וטרם הפשיר כליל), לאחר כרבע שעה הודח, הושרה בסיר עם מים לחצי שעה, הודח שוב 3 פעמים והומלח בשנית לשעה בכלי נקוב. לאחר מכן נשטף המלח (ללא ניפוץ) ובושל במים- מה דין הבשר? אישית, אני מעדיף להשליך אותו, אך האם אין כאן משום בל תשחית?
נזכה לגאולה שלמה במהרה בימינו! שבת שלום!

תשובה

שאלה זו מורכבת ותלויה בפרטים רבים. המסקנא לדעת מרן הבית יוסף אפשר להשתמש בבשר לאכילה כי היתה כאן פעולת מליחה בתחילה בחלק מהבשר ובשנית בחלקו השני. אך לדעת הרמ"א נסתמו דרכי פליטת הדם במלח הראשון. ולאשכנזים אסור ולספרדים מותר.

שאלה הבאה
שאלה קודמת
דלג לשאלה אחרונה

לחצו כאן לחיפוש במאגר השאלות והתשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט"א

שלוש מאות תשובות אחרונות

תוכנת דורש ציון - מאגר התשובות של הרה"ג בן ציון מוצפי למחשב האישי ללא צורך באינטרנט

חזרה לדף הבית באתר דורש ציון - הרב בן ציון מוצפי שליט"א